Londýn

Poznávací zájezd do Anglie

 

Tento výlet začal ve středu 5.5. 2010, kdy jsme se shromáždili na místech odjezdu v Benešově a v Neveklově. Poté jsme vyrazili přes Německo, Belgii až do Francie. Druhý den ráno jsme najeli naším autobusem na trajekt, který nás převezl přes kanál La Manche až do slibované Anglie. Po hodině cesty do Londýna jsme vystoupili a začali poznávat Londýn.Cestou k “London Eye“ jsme míjeli Big Ben a Parlament .Ti, kteří chtěli jít na Londýnské oko, tak na něj mohli. Ten den bylo pěkné počasí a proto byl krásný výhled. Poté naše cesta pokračovala k Národnímu  muzeu, které bylo na Trafalgar Square. Tam jsme měli rozchod a někteří mohli jít do již zmiňovaného muzea a ostatní se mohli pohybovat v okolí. Asi po 2 hodinách byl sraz zpátky u sochy kapitána Nelsona. Když jsme se všichni sešli, vyrazili jsme do kostela sv. Martina. V kostele právě probíhal menší mozartovský koncert. Poté naše skupina zamířila v čele s naší průvodkyní do krypty vedle kostela. Tyto památky byly velice zajímavé. Regent Sreet a Oxford Street byly další cíle naší cesty. Tam jsme měli šanci poprvé začít nakupovat. Naše cesta zpátky?! Byla dlouhá a vedla přes Čínskou čtvrť, okolo Big Benu a Londýnského oka, kde jsme čekali na náš autobus,který nás odvezl do našeho hotelu F1.

            Druhý den hned po snídani jsme vyrazili na hrad Windsor kde jsme strávili tak 2 hodiny a viděli jsme tam výměnu stráží. Opět někteří mohli jít dovnitř a ostatní měli rozchod. Šli jsme se podívat po obchodech v blízkosti. Poté jsme odjeli do školy pro urozené šlechtice, Eton. Škola má veliké prostory a to nejlepší vybavení. Odpoledne jsme se vrátili do centra Londýna, kde jsme navštívili Tower Bridge a okolí. Na sklonku dne jsme se vydali na Greenwitch a vyhlídka odkud jsme mohli spatřit arénu Milénium a Temži. Tento den jsme zakončili procházkou v tomto parku.

9.5. - třetí a zároveň poslední den jsme jeli do muzea Madame Tussaud´s kam se každý těšil asi nejvíce. Bohužel jsme na prohlídku muzea měli pouhou hodinu. Ale i za takhle kratičkou dobu jsme stihli shlédnout královnu VB, důležité politické osobnosti a hvězdy nynějšího showbusinessu.

Po uplynulé hodině jsme se v deštivém počasí vydali svižnou chůzí k Buckinghamskému paláci., kde jsme mohli vidět střídání stráží a na chvíli si odpočinout v Green parku. A konec našeho pobytu ve Velké Británii jsme završili dlouhým rozchodem na Oxford Street, kde jsme nakupovali, nakupovali a nakupovali. J

A jelikož už jsme měli zavazadla od rána v autobuse, tak jsme se nemuseli vracet na hotel. Směr byl pouze do anglického přístavu Dower, odkud jsme večer na luxusním trajektu přeplouvali do francouzského Calais. Po příjezdu do Francie už jsme byli znaveni a tak už nám nezbylo nic jiného, než si s kamarády popřát dobrou noc. Cesta nazpátek do ČR utekla velmi rychle i přesto, že jsme měli zpoždění a vrátili se až v odpoledních hodinách.

Výlet byl fajn, líbil se nám, všichni jsme se vrátili a nikomu se nic nestalo! J

 

Markéta Jiřičková, Zuzana Mikolášová, Hanka Červená, Martina Semrádová, 1.A