administrative docsadministrative docs

NA LYŽÍCH I V LODIČKÁCH

NA LYŽÍCH I V LODIČKÁCH…

 

Počátek kalendářního roku přináší studentům Obchodní akademie Neveklov sice tradiční, ale vždy nové aktivity – zimní kurzy a také maturitní ples.

Ve dnech 20. 1. - 25. 1. 2024 se žáci druhého a někteří žáci třetího ročníku oboru Ekonomika a podnikání - sportovní management zúčastnili kurzu běžeckého lyžování v Harrachově. 

Během něj měli skvělou příležitost zlepšit se na běžkách, vylepšit svoji kondici, zocelit týmového ducha a prožít další nezapomenutelné chvíle, které sportovní kurz nabízí. Přestože je Harrachov krásné místo pro trénink, vydali se i do nedalekého Polska. „Senzačně upravené trasy v Jakušicích, nádherné počasí, sluníčko … co více jsme si mohli přát,“ zhodnotila Elena B. ze 2. C a dodala, „týden utekl jako voda. Škoda, že poslední den se zkazilo počasí. Ale i tak jsme si všichni odnesli spoustu nádherných zážitků.“

Rovněž školní lyžařský výcvik v italské Moeně v hotelu Ancora se vyvedl. Konal se od 29. ledna do 3. února 2024 a nabídl účastníkům širokou škálu aktivit a zážitků. Již tradičně se delegátkou a průvodkyní stala naše absolventka Ing. Eva Kazdová a my jí touto cestou děkujeme. Opět o nás bylo výborně postaráno! Co se týče samotného lyžování, v Moeně byly k dispozici vleky a sjezdovky ve třech hlavních areálech: Alpe Lusia, San Pellegrino a Val di Fiemme. Tyto svahy nabízely různorodé terény vhodné pro lyžaře všech úrovní dovedností, od začátečníků po pokročilé. Dle toho byli také žáci rozřazeni do družstev. „Školní lyžařský výcvik v Moeně hodnotím jako úspěšný a přínosný. Vyzývám všechny žáky k účasti na podobných akcích, které jim přinášejí nové životní zkušenosti,“ říká Denisa J. ze 3. C.

Svátek všech maturantů, maturitní ples, letos proběhl v sobotu 27. ledna 2024. Kulturní centrum Karlov přivítalo žáky 4. ročníků a jejich rodiče, kteří byli právem hrdí na své děti. Vlastně … děti … mladé lidi plné odhodlání, se spoustou plánů, ale hlavně s rozzářenými tvářemi. Dokázali překvapit svým chováním, precizností, s jakou připravili slavnostní nástup i půlnoční překvapení. Prostě jim patřil večer a tak to určitě mělo být.

Jarní počasí, které nás nyní provází, sice zkomplikovalo realizaci třetího, tuzemského lyžařského kurzu, ale již nyní je domluven jeho náhradní termín tak, aby mohl opravdu proběhnout jako lyžařský a rodiči investované peníze byly správně zhodnoceny.

Již nyní se však všichni těší na další výuku doplňující aktivity, jako jsou jarní exkurze do výrobních podniků, divadelní představení či zájezd do Polska. A čtvrťáci? Ti se pilně připravují na maturitní zkoušky. Tak, milí studenti, hodně štěstí!

Mgr. B. Votrubová, Mgr. M. Hulanová

4._A.jpg

4._B.jpg

běžky.jpg