FARMÁŘSKÝ ŽIVOT V ROCE 2030

Publikováno v MF Dnes - jaro 2012                                                 

     Centrální vesnický budík řinčí – je právě 6:00. Jako každý den - rychle vyskočím z postele, obleču se do svých „kosmických“ montérek. Jsou úžasné, elastické, neomezují v pohybu a perfektně absorbují pot.

     Svůj pracovni den začínám na farmě sběrem dračích vajec – někdy mi jde i o život. Moje dračice Gwendolina se snaží, denně snese až 30 vajec, které prodám na černém trhu za 500 eurokorun českých. Poklidím jí kotec, nakrmím ji žábami a přesouvám se do vedlejší stáje, kde na mě čeká desetihlavé stádo dvanáctistrukých krav. Jsou velmi divoké, k dojení si je musím přivazovat řetězy z titanu. Zrovna minulý týden jsem koupil nové dojící zařízení od firmy Galaxymilk. Toto zařízení si nemohu vynachválit, podojeno mám během dvaceti minut. O mléko je vždy veliký zájem. Pro mé čerstvé mléko přilétá každý den raketa z Marsu. Jsem patřičně hrdý na to, že si marťané vybrali právě můj podnik – konkurence je veliká.

     Je čas na spuštění automatické sekačkosušky. Během chvilky pokosí a usuší porost třímetrové vojtěšky.

     Nakrmím dračici Gwendolinu a krávy a přesouvám se na mezigalaktický chat, abych zjistil, co je nového. Politici opět nezklamali – Vít Bárta odchází z politiky a jeho manželka Kristýna Kočí odchází s ním. Konečně se zprovoznily lanovky nad zvlněnou dálnicí – úspory pohonných hmot jsou obrovské.

     Na Hradčanech se znovu rozsvítilo neonové srdce a na přechodech pro galaktické návštěvníky se znovu rozsvítili veselí panáčci.

     Jinak je vše při starém, jako před dvaceti lety.