Klub mladého diváka zahájil svou činnost

Neveklovský Klub mladého diváka zahájil svou divadelní sezonu 5. listopadu návštěvou hitmuzikálu Mamma Mia! v Kongresovém centru.

Příběh, sestavený z hitů skupiny ABBA, vypráví o Donně (D. Šinkorová), která se svojí dcerou Sophií (I. Korolová), jíž sama vychovala, žije na řeckém ostrově, kde vlastní tavernu. Sophie se v mámině deníku dočte o třech svých potencionálních otcích a rozhodne se je pozvat na svatbu, kterou chystá se Skyem (M. Foret), a zjistit, kdo je její pravý táta. Donna pozve svoje přítelkyně, milionářku Tanyu (R. Fišarová) a Rosie (J. Asterová), ale o Sophiině pozvání Harryho (T. Trapl), Billa (P. Kolář) a Sama (R. Vojtek) nemá ani tušení. Kam až může dojít hledání otce a dávno pohřbené vzpomínky na minulost?

Z hitů ABBY, které v muzikálu zní, zmíním titulní Mamma Mia, Lásku svoji nerozdávej (Lay All Your Love On Me), Tvoje máma ví (Does Your Mother Know), Jak pod palbou (Under Attack) anebo třeba Jen vítěz vyhrává (The Winner Takes It All).

Součástí tohoto představení, jehož stá repríza ten večer probíhala, byla dvě překvapení. Jedním z nich bylo plánované přerušení představení ke konci první poloviny (před písní Super Trouper), které proběhlo pod iniciativou TV Nova, za účelem natočení vzkazu Karlu Gottovi, který bojuje s nemocí. Video si můžete pustit zde - http://tn.nova.cz/clanek/umelci-pro-gotta-karle-takhle-ti-zpivali-hvezdy-muzikalu-video.html . Tím dalším překvapením bylo losování jednoho z diváků, který vyhrál večeři pro dva s jednou z celebrit, která v Mamma Mia! účinkuje. Ivana Korolová, ten večer představitelka Sophie, vylosovala šťastlivce, který seděl na místě číslo 24 v 6. řadě.

My jsme si představení, které je plné vtipných gagů a propracovaných choreografií Ivany Hannichové a Tomáše Smičky, užili a už teď se těšíme, kam s Klubem mladého diváka vyrazíme příště.

15KMD01

15KMD02

15KMD03

15KMD04

15KMD05