Výprava Na Jezerku

Český jazyk Zobrazení: 2756

V úterý 10. prosince 2013 se třídy 3.A a 3.B vydaly na Jezerku. Nejednalo se však o žádnou severskou horu, nýbrž o pražské divadlo Na Jezerce, kde se konala předpremiéra představení Komedianti v režii Arnošta Goldflama.

divadlo04V této hře šlo o představení života kočovných herců, kteří každý víkend hostovali na jiném místě.

Hlavní role obstarali Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová, Kristýna Hrušínská, Klára Issová, Věra Kubánková, Rostislav Novák a Petr Vacek.

Sraz obou tříd byl v 10.30 ve stanici metra C-Pankrác. K divadlu to je od metra cca. deset minut pěšky. Dorazili jsme tam o několik minut dřív, a stejně už tu byly fronty natěšených důchodců.

Představení začínalo v 11 hodin a bylo rozděleno do dvou dějství. V prvním dějství herci předvedli, jak se nacvičovala hra pro obec, a vyprávěli si příběhy ze svého mládí. V druhém dějství už samotné představení probíhalo naostro a zapojil se do něj i hospodský, u kterého byli herci ubytováni. Celý příběh byl zakončen tím, že dcera principála Kristýnka se do hospodského zamilovala a skončila s divadelní kariérou. Přísným rodičům se to zpočátku nelíbilo, ale ke konci jim dali svolení k svatbě.

V některých pasážích byl v divadle slyšen hlasitý smích, což se nelíbilo některým jedincům, kteří neporozuměli aktualizovaným ironickým narážkám na současnou společenskou a politickou situaci.

Po ukončení se herci několikrát klaněli publiku, které jim svůj dík za kulturní zážitek vyjádřilo velkým aplausem.

Představení se nám líbilo, jelikož bylo velice vtipné. Chtěli bychom ho doporučit i ostatním zájemcům.