LanguageCert enPro Exam - Adaptive

Cizí jazyky Zobrazení: 2738

LanguageCert enPro Exam - Adaptive.

Naše centrum pro konání mezinárodních jazykových zkoušek LanguageCert bylo osloveno "odzkoušet" nový jazykový test s názvem "grading" neboli "adaptive", tzn. "computer-based" test, který se v samotném průběhu přizpůsobuje jazykovým znalostem kandidáta a nabízí mu náročnější varianty poslechu i práce s texty.

Jedná se o test na počítači v maximální délce 90 minut, nicméně kandidáti pracují vlastním tempem, a proto je možné tento čas zásadním způsobem zkrátit.

Jedním z cílů testování vedle propagace nového produktu bylo mj. motivovat mladší studenty k absolvování jazykové zkoušky. Pilotování předcházela nutná oficiální registrace všech oslovených studentů napříč ročníky prostřednictvím portálu Passport. Přihlášení kandidáti si aktivovali vlastní účty v LanguageCert(u). Na začátku testu všichni obdrželi vygenerované přihlašovací údaje tzv. "credentials". Poté kandidáti zahájili své testy poslechovou částí a pokračovali v práci s texty. Výsledkem a smyslem enPro testu bylo okamžité stanovení skóre, na jehož základě byla určena jazyková úroveň CEFR, A1 - C2.

Oficiální výsledky budou známy po vyhodnocení jednotlivých testů do 3 pracovních dnů. Už nyní však lze s potěšením konstatovat, že mezi studenty nižších ročníků jsou velice šikovní a perspektivní kandidáti budoucích mazinárodních jazykových zkoušek. Jejich výsledky se mnohdy dostávali do úrovní B2, C1 i C2! Všichni účastníci obdrží e-certifikáty o absolvování pilotního testu. Ty však slouží pouze pro stanovení jazykové úrovně, nikoli k uznání oficiální zkoušky. Ta na zájemce z řad „domácího publika“ i veřejnosti čeká v letech budoucích, třeba již příští školní rok.

Více informací o jazykových zkouškách na webu OA Neveklov v sekci LanguageCert (červené logo na hlavní stránce vpravo)