administrative docsadministrative docs

Exkurze v Praze

Dne 2. října vyrazili studenti 1. A do Prahy na prohlídku Národní knihovny Klementinum a do divadla Hybernia na muzikálové představení Tarzan.

Sraz jsme měli již v 8,00 na Můstku, což je úplně dole na Václavském náměstí. Poté, co jsme se všichni úspěšně sešli, vyrazili jsme do NK. Prošli jsme přes Staroměstské náměstí, okolo orloje, Nové radnice až do Klementina. Zde již čekala paní Hana Vajnerová, naše průvodkyně. Dozvěděli jsme se, že Klementinum je bývalá jezuitská kolej, že má významné postavení rovněž v dějinách meteorologie, neboť se zde zaznamenávají důležité údaje nejen o teplotě vzduchu, že má vazbu na Karlovu univerzitu. Navštívili jsme nově zrekonstruovaná místa, třeba v prvním patře se nacházela menší kaple sv. Jana Nepomuckého, zde jsou k vidění překrásné fresky, stejně jako v Křižovnické chodbě, a že na nádvořích slouží 16 slunečních hodin. Dále jsme zhlédli film, který přiblížil Klementinum jako knihovnu.

Po prohlídce jsme se vypravili na muzikálové představení Tarzan do divadla Hybernia. Začínalo v 11.00 hod a na jeho počátku jsme si minutou ticha připomněli památku právě zesnulého Karla Gotta.

Zhlédli jsme velmi hezký muzikál, ale hlavně nás zaujal svým výkonem herec, který ztvárnil Tarzana. Výborně zahraná role a krásný hlas, který nás naprosto ohromil. Představení se nám moc líbilo, zejména písničky, které byly energické.

Doufáme, že co nejdříve pojedeme zase do divadla a že bude stejně hezké jako tohle.

19exkurze1a01

19exkurze1a02

19exkurze1a03

19exkurze1a04

19exkurze1a05