administrative docsadministrative docs

Divadelní sezóna pomalu končí

Národní divadlo, Divadlo na Vinohradech, Hudební divadlo Karlín, neúplný výčet těch, které studenti Obchodní akademie Neveklov navštívili v letošním roce se svými pedagogy.

Také letošní školní rok byl velice bohatý na divadelní zážitky. Jako tradičně mohli studenti navštěvovat prostřednictvím Klubu mladého diváka večerní představení. Letos to byla v Národním divadle nejen Manon Lescaut, ale na Nové scéně i krásné představení Křehkosti, tvé jméno je žena, v němž jsme mohli z prvních řad obdivovat výkony Ivy Janžurové, Taťjany Medvecké, Jany Preissové, Evy Salzmannové, Johanny Tesařové či Davida Prachaře.

„Všechna představení jsou pečlivě vybírána tak, aby se nám líbila. Klub je určitě výborná možnost, jak poznat současnou divadelní scénu. Závěrečné představení „Když ptáčka lapají“ bylo skvělé, výborně jsme se pobavili…“ Taková slova zaznívají z úst studentů.

I když sezóna v rámci Klubu již skončila, navštíví studenti v dubnu ještě dvě dopolední představení – „Jak se dělá muzikál“ v Hudebním divadle Karlín a „Školu žen“ v Divadle na Vinohradech. I zde je možno očekávat skvělý divadelní zážitek.

Divadlo je jedna z uměleckých forem, která umožňuje člověku získat rozhled, poznat nové, získat neotřelé zážitky, učí vnímat krásu, uvádí do světa noblesy a mohla bych pokračovat dalšími a dalšími příměry. To však není třeba. Divadlo je srdeční záležitost, a pokud jej někdo má rád, cestu si najde. Přesto vždy bylo a je mým cílem zprostředkovat tyto nevšední zážitky i studentům, probudit v nich lásku k tomuto druhu umění, neboť mnozí se s ním až do příchodu na naši školu ještě tváří v tvář nesetkali.

Pokud se podaří, byť u několika málo studentů, zažehnout jiskřičku lásky k divadelní a muzikálové tvorbě, přichází další pocit, a to pocit radosti, který motivuje do další práce.

19divadlo01

19divadlo02

19divadlo03

19divadlo04

19divadlo05