Nový muzikál v Hybernii

7. listopadu 2011 navštívila třída 3.A OA Neveklov v Praze divadlo Hybernia, které uvedlo nový český muzikál Quasimodo, příběh na námět knihy Victora Huga Chrám Matky Boží v Paříži.

Hlavní postavu Quasimoda ztvárnil Tomáš Trampl, postavu Esmeraldy si zahrála Markéta Procházková, kněze Claudia Frolla představoval Jiří Korn a kapitána Phoeba Roman Vojtek.

Příběh vypráví o Quasimodovi, který je vychován knězem Frollem v chrámu Matky Boží v Paříži. Quasimodo je škaredý, kulhá a na zádech má velký hrb, ale má dobré srdce, přestože je lidmi odsuzován. Claudius Frollo přikáže Quasimodovi, aby pro něj unesl cikánku Esmeraldu, protože po ní už dlouho touží. Esmeraldu však zachrání kapitán Phoebus a ona se do něj zamiluje. Quasimodo je uvězněn a na pranýři vystaven výsměchu lidí. Froll se pokusí Phoeba zavraždit, protože se schází s Esmeraldou, zabít se mu ho však nepodaří. Z pokusu o vraždu Phoeba a z čarodějnictví je však obviněna právě Esmeralda. Po krutém mučení se k činu doznává a je odsouzena k smrti. Quasimodo ji však zachrání a ukryje v chrámu, kde musí Esmeralda opět čelit návrhům kněze Frolla. Esmeralda vidí Quasimodovo utrpení, opouští chrám a je popravena. Rozzlobený Quasimodo shodí Frolla z věže chrámu a sám umírá objímaje mrtvou Esmeraldu.

Muzikál je skvěle ztvárněný, především se mi líbila choreografie, ale zaujal mě i zpěv a artistické výkony všech účinkujících. Všem zhlédnutí muzikálu vřele doporučuji.