Další úspěch v jazykové soutěži

Cizí jazyky Zobrazení: 2633

8. února 2018 se na naší škole konalo okresní kolo Soutěže v německém jazyce, kterého jsem se zúčastnila se spolužačkou z druhého ročníku. Je třeba hned na začátku zmínit, že Tereza Breburdová z 2. A naši školu reprezentovala výborně a umístila se na 1. místě!

Před devátou hodinou se sešli výherci školního kola z různých škol v okrese Benešov (základních i středních) a proběhlo zahájení, kterého se ujaly paní ředitelka Veisová a paní učitelka Keharová. Po předání informací k organizaci soutěže jsme si vylosovali pořadí a byla odstartována ústní část. Přemístili jsme se do učebny německého jazyka, kde už všem začaly pracovat nervy, naštěstí jsme tu měli připraveno malé sladké i slané občerstvení.

Ústní část byla za námi a mohli jsme si na chvíli oddechnout a připravit se na poslech, který trval asi půl hodiny. Poté už jsme netrpělivě čekali na výsledky a hodnocení komise. Okolo 13. hodiny jsme se shromáždili v učebně angličtiny, kde nám byly předány diplomy a odměny.

Samozřejmě jsme si všichni oddechli, že je stres za námi, ale pro mě to byla další zkušenost a jsem ráda, že jsem měla možnost své znalosti porovnat v kategorii III A se soutěžícími z jiných typů středních škol. Tutéž příležitost ocenili zajisté i žáci ze základních škol a víceletých gymnázií, kteří soutěžili v kategoriích II A a II B.

img 20180208 wa0021

Další obrázky v naší fotogalerii.