Výměnný pobyt v Rusku

Ze života školy Zobrazení: 4502

Vážení rodiče,

naší obchodní akademii se podařilo navázat spolupráci s gymnáziem v ruském Novosibirsku. Na základě této aktivity je možno uskutečnit se studenty tohoto gymnázia výměnný pobyt. Ten je pro vycestování naší skupiny plánován na jaro 2018, v krajním případě na září 2018 (pokud bychom nestihli vyřídit formality). Realizace pobytu ruských studentů by byla v podzimních měsících příštího školního roku.

Chápu, že město Novosibirsk zní poněkud exoticky, avšak jedná se o třetí největší město v Rusku (1,6 mil. obyvatel) ležící východně od pohoří Ural. Toto město je spjato i s českou historií, neboť zde bojovali za 1. světové války naši legionáři.

Na místo určení bychom se dopravovali letecky, studenti by tedy hradili letenky (předpokládám 8 tis. zpáteční letenka). Dále studenti potřebují víza, platné cestovní doklady a pojištění. Víza jsou v běžném režimu placená, avšak pro studenty je lze získat bezplatně na základě pozvání partnerské školy. Úřady však potřebují na veškeré vyřízení dostatek času.
Webové stránky partnerského gymnázia jsou? http://www.gmsib.ru/

Z tohoto důvodu se na Vás obracím již nyní. Nabízím Vašim dětem tuto možnost. Určitě půjde o nevšední zážitek a ubezpečuji Vás, že v tomto městě nehrozí nebezpečí teroristického útoku či jiného problému. Jedeme do civilizovaného města, k dobře situovaným partnerům.

Pokud byste přeci jen potřebovali ještě další informace, neváhejte mě kontaktovat mailem, případně telefonem: 603 104 248.

Rozhodnutí Vaše a Vašich dětí však potřebuji znát co nejdříve z důvodu zařizování potřebných formalit.

Ještě podotýkám, že cestovat s námi mohou i neruštináři, v tom případě budou komunikovat s partnery v jazyce anglickém.

Prosím o zvážení této nabídky a věřím, že Vás i Vaše děti oslovila.

S pozdravem
Miroslava Hulanová