administrative docsadministrative docs

Vrchotovy Janovice

Výjezd na Základní školu ve Vrchotových Janovicích

Ve středu, 8. listopadu, jsem se já, Nikola Fousková se svým týmem ve složení Tereza Procházková, Dominika Rumlová, Daniel Hrubý a tutorem Mgr. Barborou Votrubovou, vydala na ZŠ Vrchotovy Janovice s připraveným programem, na kterém jsme pracovali dva dny.

Na 45 minut jsme dostali na starost dvě třídy a to devátou a osmou. Dozor jim dělala jejich učitelka Mgr. Yvona Kohoutková.

Jak už bylo řečeno, tak na projekt jsme měli celou vyučovací hodinu, která začala uvítáním a představením mého týmu. Následně jsme si žáky rozdělily do 4 skupinek po pěti a jednu skupinku po šesti. Žáci dostali do skupinek vždy pět surovin a od každé suroviny dostaly tři kusy. Mezi tím, co Domča vysvětlovala pravidla hry, jsme já se zbytkem týmu připravovaly stánky.

Hra byla velice jednoduchá. Žáci si mohli vyzkoušet během 15 minut, jaké to je obchodovat a u jakého obchodníka je jaká surovina nejvýhodnější. Po hře si každá skupina spočítala, kolik mají surovin, následně nám nahlásily počet a my odměnili první tři nejlepší.

Po této hře jsme se ptali na různé otázky, ze začátku byly zaměřeny na naši hru a později i na naši školu, kterou jsme krátce představili (jaké obory, které certifikáty mohou získat, jaké mají žáci kurzy, atd.). Aby žáci byly aktivní, tak jsme je za každou správnou odpověď odměnili bonbónem.

A co říci závěrem v této zprávě?
Na závěr bych chtěla zdůraznit, že celý můj tým byl příjemně překvapený včetně mě, jak žáci byli aktivní, příjemní a projevili nefalšovaný zájem se ptát na to, co je zajímalo. I časově jsme to stíhali, jak jsme potřebovali. Akorát některé chvilky by se daly využít daleko více a lépe.
Tím myslím, připravit si pořádně co kdo bude dělat.

17Vrchotky01

17Vrchotky02

17Vrchotky03

17Vrchotky04

17Vrchotky05

17Vrchotky06

17Vrchotky07

17Vrchotky08

17Vrchotky09