administrative docsadministrative docs

Dobříš

PROJEKTOVÝ TÝDEN ANEB JAKÉ JE TO BÝT UČITELEM

Od 6. 11. do 9. 11. 2017 probíhal ve škole projektový týden. Studenti byli rozděleni do skupin a měli za úkol zpracovat připravit a prezentovat zadaný projekt. Pro studenty čtvrtých ročníků a pro některé studenty z třetích ročníků byla zadána speciální témata. Měli za úkol seznámit 9. ročníky vybraných základních škol s možnostmi dalšího vzdělávání, s finanční gramotností či základními ekonomickými tématy. V prvních dvou dnech si žáci připravovali své výstupy a poté, třetí den, završili projektový týden vlastní výukou na základních školách. Navštívili jsme například 1. ZŠ Dobříš, ZŠ Jílové, ZŠ Krhanice, ZŠ Pyšely, ZŠ Sázavu, ZŠ Čerčany aj.

Před své mladší kamarády nastupovali studenti s obavami, ale brzy zjistili, že není důvod se bát. Někde žáci naslouchali svým starším kamarádům, někde se rozvinula diskuse či fiktivní obchodování nebo hry. Vymezený čas rychle uběhl a následovala poslední část – vytváření závěrů z každého projektu. Z celkové sumarizaci vyplynulo, že se projekty velmi vydařily. Už teď začala diskuse, jak úspěšně pokračovat v nově vzniklé tradici.

Jménem Obchodní akademie Neveklov tedy tímto děkuji za skvělé morální nasazení žáků a za jejich trpělivost s žáky z 9. ročníků základních škol.

17Dobris01

17Dobris02

17Dobris03

17Dobris04

17Dobris05

17Dobris06

17Dobris07

17Dobris08

17Dobris09

17Dobris10