administrative docsadministrative docs

Čechtice

FINANČNÍ GRAMOTNOST V ZŠ ČECHTICE

Dne 9. 11. 2017 jsme ve složení Lucie Jará 4. B, Josef Boťa 4. B, Petr Marvan 3. B navštívili Základní školu Čechtice. Doprovázela nás paní učitelka Ing. Dana Roušavá.

Našim posláním bylo během dvou vyučovacích hodin uvést Obchodní akademii Neveklov do podvědomí tamějších žáků a zajímavě je seznámit se základními pojmy z oblasti finanční gramotnosti, se kterými se v budoucnu jistě setkají.

Ve třídě na nás čekalo třicet nadšených žáků devátých tříd, které jsme rozdělili do tří skupin. Programem jedné skupiny bylo počítání s rodinným rozpočtem. Žáci měli rozpočty rodin se zajímavými životními událostmi, jako například dědictví, výhra či krádež. Někteří žáci měli s výpočty veliké problémy, avšak našli se i talentovaní žáci, kteří vše rychle zvládli.

Druhá skupina se mezitím bavila při hraní hry, ve které jsme ověřovali základní znalosti žáků v oblasti finanční gramotnosti. Žáci si hru velmi užívali, nestyděli se odpovídat a vzájemně se podporovali. V průběhu této hry nasbírali mnoho sladkých odměn.

Na třetí skupinu čekalo překvapení v podobě jógy a tchaj-ťi. Studenti OA Neveklov (Josef Boťa a Petr Marvan) nejprve tyto dvě cvičební metody představili, následně se žáků zeptali na pár základních otázek a poté si všichni společně zacvičili. Jógu si vyzkoušela dokonce i paní učitelka.

Celé dvě vyučovací hodiny probíhaly bez problémů, žáci se nenudili, odpovídali s chutí a výborně spolupracovali. Jsme rádi, že jsme měli možnost představit naší školu veřejnosti touto zábavnou formou. Udělalo nám velkou radost, že žáci již měli všeobecný přehled z oblasti finanční gramotnosti a doufáme, že jim naše dnešní návštěva obohatila jejich dosavadní znalosti.

Při odchodu byla domluvena návštěva ZŠ Čechtice i v dalších letech.

17Cechtice01

17Cechtice02

17Cechtice03

17Cechtice04

17Cechtice05

17Cechtice06

17Cechtice07

17Cechtice08