Ovládněte s námi trh!

V úterý 7. listopadu naše škola pořádala pro žáky základních škol soutěž „Ovládněte s námi trh!“. Tohoto projektu se ujala paní učitelka Ing. Matějovská, Ing. Dana Roušavá a žáci 3.A oboru Obchodní akademie. Tato akce se konala na půdě naší školy.

Na úvod byl žákům základních škol představen předmět Fiktivní firmy a naše fiktivní firma G&T, s. r. o.. Každá základní škola si poté vytvořila družstva. Celkem bylo z 33 žáků vytvořeno pět týmů. Cílem žáků devátých ročníků bylo, vymyslet si svojí vlastní fiktivní firmu, logo a posléze vytvořit stánek, který by reprezentoval jejich společnost. Žáci se tohoto úkolu nebáli, mohli jsme vidět firmy se zaměřením na různá odvětví, jako prodej automobilů, hraček, dřevěných staveb, tak i poskytování zájezdů. Následovalo obchodování mezi jednotlivými fiktivními firmami, kdy jsme byli svědkem kolikrát vskutku zajímavých smlouvání.

Doufáme, že si žáci obchodování užili a získali nové poznatky a zkušenosti. Náš tým si tuto akci rozhodně také užil. Budeme se těšit na další ročník soutěže.

17Ovladnete01

17Ovladnete02

17Ovladnete03

17Ovladnete04