administrative docsadministrative docs

Muž se železnou maskou

V úterý 24. října 2017 se vypravily třídy 4. A, 4. B a část studentů z 3. A v doprovodu učitelek Mgr. Keharové a Mgr. Votrubové do Divadla Brodway v Praze Na Příkopech na 3. generální zkoušku muzikálu Muž se železnou maskou. Představení bylo veřejnou generálkou, takže jsme mohli oficiálně zhlédnout toto muzikálové zpracování ve vyprodaném hledišti jako jedni z prvních.

Na muzikálu se podílelo mnoho známých osobností: produkce – Michal David, Oldřich Lichtenberg, hudba – Michal David, Bryan Adams, scénář, choreografie, režie, světelná koncepce – Libor Vaculík a texty k divadelní hře napsal Lou Fanánek Hagen. Muzikál se nám moc líbil, všichni odvedli skvělou práci v obsazení: král Ludvík XIV. /jeho dvojče Filip – Vojtěch Drahokoupil, d´Artagnan – Josef Štágr, Athos – Bohouš Josef, Porthos – Václav Svoboda, Aramis – Oldřich Kříž, královna Anna Rakouská – Iva Marešová, Louisa (snoubenka Raula) – Michaela Gemrotová, Raul (Athosův syn) – Josef Vágner, Fouguet (královský tajemník) - Martin Šemík, šašek – Martin Schreiner, Marie Tereza (manželka Ludvíka XIV.) – Leona Černá Stříbrná, Cecílie (milenka Porthose) – Nelly Řehořová, Double – Marek Lhotský.

Divadelní představení trvalo i s 15 minutovou přestávkou 3 hodiny. Všichni jsme si muzikál moc užili a ocenili vynikající pěvecké, herecké i taneční výkony všech účinkujících, za něž byli po zásluze odměněni dlouhotrvajícím potleskem, kterým si diváci vyžádali i několik přídavků.

17muzSeZeleznouMaskou