Studenti Obchodní akademie Neveklov byli se svým projektem nominováni na cenu GRATIAS TIBI

Ze života školy Zobrazení: 5250

GRATIAS TIBI je cena za občanskou aktivitu mladých lidí, kteří pozitivně ovlivňují život ve společnosti. A členové studentské společnost DOORS organizují aktivity, kterými se snaží propojit různé věkové kategorie obyvatel. Pomáhají, kde je třeba, odkrývají možnosti spolupráce, pomáhají navázat přátelství, vzájemný respekt.

Projekt je zaměřen na mezigenerační vztahy. Jde o to, naučit se vzájemnému respektu, ale i pomoci, ochotě, vstřícnosti a v důsledku toho i radosti ze vzájemného kontaktu. Akce jsou určeny pro mateřskou školu, základní školu, ale i pro seniory.

Pro mateřskou školu jsme připravili Mikulášskou nadílku, dále připravujeme Den plný her na Den dětí. Pro žáky základní školy připravujeme každý týden pohybové aktivity. Je možno říci, že se setkávají s velkým úspěchem, neboť se pravidelně účastní 25 - 30 dětí. Pro žáky 3. a 4. tříd proběhl program s ekologickou tématikou a připravujeme Sportovní odpoledne.

Pro seniory vyrábíme drobné dárky, navštěvujeme je v Domově pro seniory a nyní je v plánu společné posezení u táboráku.

Snažíme se však i o zlepšení klimatu školy, a tak organizujeme i pro své spolužáky Barevné dny, soutěž ve vaření, Pyžamový den a jiné.

Spolupracujeme rovněž s charitativními organizacemi, pro něž organizujeme sbírky. Ale pomáháme i my sami. Zorganizovali jsme sbírku pro Ochranu fauny Votice, pomáháme sbírat víčka pro malého Míru, nebo organizuje sběr nepotřebných věcí pro Diecézi Broumov.

A pro sebe a své příznivce jsme zorganizovali Noc ve škole, při které jsme nejprve pracovali, ale pak jsme zažili i spoustu zábavy.

17doors01

17doors02

17doors03

17doors04

17doors05

17doors06

17doors07

17doors08

17doors09