administrative docsadministrative docs

Nikol 02

Dne 29. 9. 2015 se na naší škole již podruhé uskutečnila přednáška vedená bývalou absolventkou naší školy, Nikol Valtošovou - Pelcnerovou. Studenti čtvrtých ročníků si Nikol vyžádali na základě její předešlé návštěvy u nás, ze které byli mladší studenti nadšeni.

Na Nikol byste na první pohled nepoznali, že je původem z České republiky. Její angličtina je naprosto perfektní bez výrazného českého přízvuku. Také aby ne! Nikol procestovala spoustu zemí a dokonce žila i půl roku v Austrálii. V tomto duchu také probíhala celá hodina, během které nám Nikol předvedla velice zajímavou prezentaci. Znalost cizího jazyka je podle Nikol v dnešní době nutností pro nastartování úspěšné kariéry. Tu začala jako tlumočnice business meetingů. Díky tvrdé dřině a znalosti anglického jazyka se dostala služebně do mnoha zemí, poznala spoustu nových přátel, kultur a získala skvělou práci.

Studenti byli také mimo jiné díky její přednášce namotivováni ke složení mezinárodních jazykových certifikátů na naší škole, které soudě podle jejích slov velmi usnadnily růst její kariéry. Nikol je, jak sama řekla, živoucím příkladem toho, že pokud chce člověk v životě něčeho opravdu dokázat a jde za tím, je jen v jeho rukách, zda se to podaří či ne. Přesvědčila nás, že i zdánlivě nemožné věci (jako v jejím případě odcestování na půl roku do Austrálie a prodávání luxusních apartmánů na jedné z nejslavnějších pláží země, a to pouze se znalostí angličtiny z naší střední školy) jsou po tvrdém úsilí možné. Ukázala nám spoustu fotografií ze svých cest, celou dobu si s námi povídala a diskutovala o našich plánech.

Myslím, že po této prezentaci se všichni z nás nad sebou zamysleli, protože jsme si uvědomili, jak můžeme díky snaze a vůli dokázat, cokoliv budeme chtít.

15nikol01

Děkujeme, Nikol, za návštěvu!