NOVÝ ŠKOLNÍ ROK NA OBCHODNÍ AKADEMII NEVEKLOV

Ze života školy Zobrazení: 4920

Obchodní akademie Neveklov přivítala 1. září 2014 své studenty i učitele a zahájila školní rok 2014 – 2015, který opět přinese plno zajímavostí a novinek.

V novém školním roce má škola dvě třídy „prváků“. Třída 1.A obor Obchodní akademie se zaměřením na informatiku a cizí jazyky. V 1.B jsou žáci oboru Ekonomické lyceum a Ekonomika a podnikání se zaměřením na sportovní management. Naši nováčci už mají za sebou společné seznamování  v rámci adaptačního pobytu na Měříně.

V novém školním roce se můžeme těšit na zajímavé akce. V září bude OA Neveklov hostit studenty gymnázia z německého Sprembergu v rámci výměnného pobytu. Také nás čeká několik projektových dnů, např. oslavíme Den jazyků, Bezpečnostní den, seznámíme se s činností neziskové organizace Centrum Narovinu a zapojíme se do programu Partnerství mezi českými a keňskými školami. V rámci hodin ekonomiky se vyšší ročníky seznámí s projektem Bankéři do škol. Říjen a listopad nabídne žákům základních škol lákavé soutěžní dny s tématy OVLÁDNĚTE S NÁMI TRH, ZACHRAŇTE AFRIKU ČI NAVRHNI SVŮJ DŮM.  V období od listopadu až do února připravujeme několik dnů otevřených dveří, kam jsou srdečně zváni všichni zájemci o studium. Dne 19. listopadu se zástupci školy zúčastní veletrhu středních škol s názvem Burza škol v Benešově na Karlově.

V letošním školním roce se opět rozjede činnost studentské společnosti DOORS, která připravuje řadu zajímavých akcí pro žáky školy, ale i pro širokou veřejnost (účast na dobročinných činnostech v regionu, pomoc potřebným, návštěva mateřských škol, dětských domovů, účast na slavnostech města apod.).

Jeden z dlouhých zimních večerů, sobota 28. února 2014 bude patřit budoucím maturantům a všem příznivcům školy, kteří se můžou přijít pobavit do KD Karlov na MATURITNÍ PLES.

V rámci celého školního roku se mohou studenti těšit na bohatý program, doplňující a přesahující výuku (např. projektový týden, lyžařský výcvikový kurz, OFF WE GO výjezdy, několik divadelních představení, exkurzí, besed, soutěží, sportovních kurzů, výletů, …).

Učitelé Obchodní akademie připravují nabídku zájmových aktivit a kurzů cizích jazyků, informatiky či odborných ekonomických předmětů pro své studenty, ale i širokou veřejnost. Nadále bude na naší škole působit kapela High Hopes, kterou tvoří  studenti 1. – 4. ročníků.

Aktuální informace o nabízených kurzech a všech ostatních akcích školy najdete na internetových stránkách školy www.oaneveklov.cz nebo na našem FACEBOOKU.