2.A adoptivními rodiči

Ze života školy Zobrazení: 6098

Dne 19. května roku 2014 jsme se my, třída 2.A, stali adoptivními rodiči malého leguána kyjoocasého ze ZOO Praha. I přes to, že tohoto data měl svátek Ivo, pojmenovali jsme naše mládě, KEVIN. Jelikož se u tohoto druhu zvěře špatně určuje pohlaví jedince, naše druhá varianta bylo samičí jméno PAMELA. Původně naše třída plánovala adoptovat něco mnohem známějšího jako např. opici, slona nebo mravenečníka, ale nakonec jsme se rozhodli pro tuto, o stovky kilo lehčí a tisíce koruny levnější variantu.

Každý z naší třídy přispěl finanční částkou 60 korun a byla nám zaslána adopční listina našeho mláděte Kevina/Pamely, na kterou jsme jako novopečení adoptivní rodiče právoplatně pyšní. Kromě adopční listiny nám ZOO Praha zaslala i volné vstupenky pro každého z nás, abychom mohli Kevina/Pamelu přijít navštívit, pexeso, předplatné časopisu o dění v ZOO a jeho první výtisk a spoustu dalších propagačních materiálů.

S touto možností, adoptovat jedno z mnoha zvířat ZOO Praha, za námi přišel náš třídní učitel Ing. Marek Hašek. Každé třídě tuto možnost doporučujeme zvážit, už jen pro pocit, že máte v Zoologické zahradě Praha vlastní zvíře, které můžete přijít navštívit prakticky zadarmo. Jako třídu nás návštěva našeho mláďátka jistě stmelí a již teď se těšíme, až společně uvidíme Kevina/Pamelu na vlastní oči.

leguan01

leguan02