administrative docsadministrative docs

Newsletter OA Neveklov 03

V dalším čísle newsletteru Vás chceme informovat o dění v naší škole v měsících lednu a únoru.


První akcí měsíce ledna byla 10. ledna 2014 exkurze 3. ročníků do ČNB.


Ve stejný den absolvovaly 2. ročníky v rámci tělesné výchovy bruslení na stadionu v Benešově.


V úterý 14. ledna se konalo školní kolo olympiády v německém jazyce. Nejlépe se umístili Ondřej Vacek a Jakub Skalický (oba ze 3. A), kteří posléze naši školu reprezentovali i v okresním kole, kde byl Jakub 5. a Ondřej 6.


Hned druhý den po němčině proběhlo školní kolo olympiády v ruském jazyce, kde byli nejúspěšnější Petr Nerad (4. A) a Matěj Hašek 2. A).


21. ledna se zrealizovala v naší škole olympiáda v anglickém jazyce. Tam nejlépe uspěli Ondřej Vacek ze 3. A a Veronika Ožanová z 2. A. Také oni postoupili do okresního kola.


24. ledna se 2. ročníky účastnily opět bruslení.


Ve dnech 27 a 28. ledna reprezentovali naši školu Michal Šebor a Míša Hottmarová na účetnické soutěži Má dáti – dal ve Znojmě.


28. ledna proběhla pedagogická rada, na níž byl zhodnocený prospěch, chování a docházky do školy a na základě toho bylo žákům 31. ledna vydáno vysvědčení. Na to navázaly jednodenní pololetní prázdniny.


V sobotu 1. února se konal v Benešově Na Karlově maturitní ples na téma nebe a peklo, který moderoval samotný Anděl (moderátor Kiss Jižní Čechy).


V úterý 4. února proběhlo školní kolo soutěže v grafických disciplínách. Soutěžilo se v rychlopise, korektuře textu a wordprocessingu. Nejúspěšnější jednotlivých disciplín postoupili do krajského kola, které se bude konat 18. března v Berouně.


5. února se konalo okresní kolo olympiády v německém jazyce a 6. února okresní kolo olympiády v českém jazyce. V něm zvítězila Anna Květoňová, která postupuje do krajského kola.


V týdnu od 10. do 14. února jsme měli jarní prázdny.


V tomto týdnu zároveň vycestovala Mgr. Jana Mužíková na setkání učitelů zapojených do projektu Off we go do Švédska.


V následujícím týdnu 17. – 21. února byli studenti 2. B – oboru sportovní management na zimním lyžařském výcvikovém kurzu, který byl koncipován jako výcvik v běžeckém lyžování.


18. února měli studenti i učitelé možnost navštívit divadelní představení Afrika v pražském divadle Járy Cimrmana.


20. února se 4 studenti ze 2. A zúčastnili písařské soutěže Sedlčanské psaní. Nejlépe se umístil David Jiráček, který skončil na 6. místě.


Tentýž den soutěžili studenti 3. a 4. ročníků ve školním kole ekonomické a účetní olympiády.


20. února shlédli členové klubu mladého diváka v Hudebním divadle v Karlíně představení Aida.


V pátek 21. února proběhly ve škole bariérové testy z německého jazyka.


Ve stejném dni byly vyhlášeny výsledky ve volbě zvířete, které bude podporované studentskou společností Doors. V anketě celkem hlasovalo 115 osob a vítězem se stala šelma Surikata.


V dalším týdnu vyhlásila společnost Doors soutěž „Jednobarevná škola“, v rámci které chodili studenti i učitelé ve stejnobarevných oděvech.


25. února proběhlo okresní kolo ekologické soutěže Enersol, ve kterém ve své kategorii zvítězila Tereza Zítová ze 4. A a 3. místo obsadila Kristýna Jarešová ze 3. A.


27. února navštívil naši školu zástupce společnosti PIONEER INVESTMENTS, který pobesedoval s našimi studenty.


V nadcházejícím měsíci nás čeká lyžařský výcvikový kurz pro 1. ročník, mezinárodní veletrh fiktivních firem, krajská kola jazykových a ekonomických soutěží i soutěže v grafických disciplínách. O tom, jak budeme úspěšní se dozvíte opět za 2 měsíce.