administrative docsadministrative docs

Studentská společnost DOORS při Obchodní akademii Neveklov je samá akce

V průběhu února a března se pod záštitou studentské společnosti DOORS uskutečnilo několik akcí, které stojí za zmínku. Poslední únorový týden se celá škola oblékala barevně.

Na každý školní den připadla jiná barva, kterou si měli studenti i učitelé přinést na svém oblečení. Některé dny byly kuriózní, jiné nezapomenutelné, např. růžový čtvrtek si vzali za své především všichni pánové, kteří ukázali, že se růžového outfitu nebojí. Pro nikoho nebylo velkým překvapením vyhlášení nejlepšího barevně sladěného týmu, kterým se stal kolektiv pedagogů Obchodní akademie.

V pátek 14. 3. 2014 se zástupci DOORS vydali do Mateřské školy Na Karlově v Benešově, kde uspořádali zábavné dopoledne pro dvacet předškoláků. Hry, malování, tancování a soutěže se dětem moc líbily, a proto děti na oplátku nakreslily studentům krásné obrázky, které jsou vystaveny ve vestibulu Obchodní akademie.

V předvánoční době navštívili členové DOORS Dětský domov Racek a po této zajímavé zkušenosti se rozhodli kontaktovat další Dětský domov Pyšely, kde se byli podívat a pohovořit s pí ředitelkou o možné spolupráci ve čtvrtek 20. 3. 2014.

A co chystá studentská společnost DOORS na jaře? Nejbližší akcí pro všechny studenty Obchodní akademie Neveklov je dubnová Noc ve škole, kterou DOORS pořádá ve spolupráci s organizací Člověk v tísni. Začátek dubna se ponese ve znamení filmového nocování a na konci dubna (28. 4. 2014) DOORS pořádá ve spolupráci s projektem Kdo jiný? Studentské volby do Evropského parlamentu.

Doufejme, že se všechny plánované akce vydaří a členové DOORS budou mít chuť do dalších projektů. Např. se chystají vydávat studentské noviny, natočit krátký propagační spot o společnosti a také se těší, že spolu s neveklovskými dětmi oslaví 1. 6. 2014 Mezinárodní den dětí.