administrative docsadministrative docs

Newsletter OA Neveklov 02

V prvním dni měsíce listopadu 2013 jsme zahájili aktivity nad rámec výuky plaváním v hodinách tělesné výchovy.


5. listopadu se vybraní studenti z celé školy zúčastnili v Benešově informační schůzky k ekologické soutěži Enersol.


6. listopadu navštívila třídu 4. A naše školní psycholožka dr. Kašparová v rámci projektu Sám sebou.


7. – 8. listopadu byli studenti Adam Krampera (3. A), Erik Eichler (3. A) a David Jiráček (2. A) na soutěži v grafických disciplínách ZAV Hodonín, kde velice pěkně reprezentovali naši školu.


11. listopadu se konala v Benešově v KD Karlov burza škol, na které zástupci z řad pedagogů i žáků prezentovali studium na naší škole.


12. listopadu proběhla v odpoledních hodinách čtvrtletní pedagogická rada a následně třídní schůzky. Zákonní zástupci žáků byli seznámeni s docházkou, prospěchem a chováním svých dětí a zároveň se dověděli o všech akcích, které se jednotlivých tříd týkají. Následovala schůzka výboru OSRPŠ.


13. listopadu byla třída 1. A se svojí třídní učitelkou Mgr. J. Keharovou na exkurzi v knihovně v Benešově.


19. listopadu proběhl v naší tělocvičně turnaj středních škol ve futsalu. Ve stejném dni se konala i akce Červená stužka. V jejím rámci naše studentky Kristýna Jarešová a Anička Květoňová nabízely červené stužky jako symbol boje proti AIDS.


22. listopadu měla třída 4. A svůj stužkovací večírek, na kterém se studenti sešli se svými pedagogy. Společenskou formou zhodnotili své studium v OA Neveklov a svěřili se se svými představami o další kariéře.


25. listopadu se konalo školní kolo soutěže Ekonomický tým, kterého se zúčastnily třídy 4. A a 4. B. Nejlepší studenti – Michal Šebor, Petra Vachová a Pavlína Vyoralová postoupili do dalšího kola.


26. listopadu měli možnost všichni studenti se zúčastnit školního kola olympiády v českém jazyce. Nejúspěšnějšími a zároveň postupujícími do dalšího kola byly Anička Květoňová a Kristýna Jarešová.


27. listopadu byli v pražském Švandově divadle třídy 1. A a 4. A. Jednalo se o veřejnou generálku Shakespearova Hamleta. Odpoledne se se sešel výbor OSRPŠ. Hlavním tématem jednání byla příprava maturitního plesu.


28. listopadu se v naší škole uskutečnil tzv. „soutěžní den“, při němž náš navštívila více než stovka žáků z okolních základních škol. Soutěžili v několika soutěžích ve 3 oborech: počítačové dovednosti, ekologie a stavitelství. Kromě toho se konal i den otevřených dveří. Ačkoliv to byl den organizačně náročný, povedl se, jak vyplývá z hodnocení zástupců základních škol.


V pátek před první adventní nedělí jsme ve škole nasvítili vánoční strom.


V soboru 30. listopadu mělo veřejnou premiéru nově založené občanské sdružení DOORS. Prezentovalo se na Vánočním jarmarku v Neveklově.


V prosinci jsme měli první školní akci v úterý 3., kdy se v naší tělocvičně konal turnaj žákyň středních škol ve florbale.


5. prosince reprezentovalo naši školu družstvo, které vzešlo ze školního kola pod vedením Ing. Netolické v krajském kole soutěže Ekonomický tým v Berouně. K pěknému 3. místu jim blahopřejeme.


V pátek 6. prosince se vydaly třídy 1. A a 4. A do Švandova divadla v Praze, kde  viděly divadelní hru Krakatit.


Ve stejný den se třídy 2. A a 2. B zúčastnily v rámci tělesné výchovy bruslení.


V úterý 10. prosince proběhl v tělocvičně florbalový turnaj středních škol, kterého se tentokrát zúčastnili pouze chlapci.


V tentýž den byli v divadle v Praze v divadle Na Jezerce třídy 3. A a 3. B. Shlédly tam divadelní představení Komedianti.


V pondělí 16. prosince proběhl ve škole o velké přestávce krátký vánoční koncert hudební skupiny High hopes. Odpoledne navštivili Mgr. Veisová, Ing. Hašek a studenti sdružení DOORS dětský domov Racek, kde předaly dětem výtěžek z vánočního jarmarku – 1500 Kč.


18. prosince byli studenti z naší školy předat jménem sdružení DOORS vánoční dárek psímu útulku v Maršovicích. Jednalo se o věcný dar v hodnotě 1.490 Kč (granule, pamlsky, konzervy) a finanční dar ve výši 500 Kč 


19. prosince jsme společně zakončili kalendářní rok vánočním koncertem v kostele sv. Jana Křtitele Na Prádle v Praze a popřáli jsme všem příjemné Vánoce a šťastný nový rok. Potom už následovaly jenom všemi očekávané vánoční prázdniny.


V lednu nás čeká několik exkurzí, olympiáda z německého jazyka a pedagogická rada s pololetním hodnocením práce studentů.