První aktivity studentské společnosti DOORS

Ze života školy Zobrazení: 5373

V rámci projektového týdne byla založena na Obchodní akademii Neveklov studentská společnost s názvem DOORS. Jedná se o dobrovolnou, nezávislou společnost vytvořenou studenty prvního až třetího ročníku naší školy.

Cílem studentské společnosti je realizovat důležité školní a mimoškolní aktivity, starat se o propagaci školy, spolupracovat s učiteli při významných školních akcích, pořádat společenské akce, besedy, zájezdy pro členy a žáky OA Neveklov, vytvářet příjemné a tvůrčí prostředí uvnitř i vně školy. Poslední velmi důležitou činností společnosti je charitativní činnost pro různá občanská sdružení.

Mezi první akce společnosti můžeme zařadit již probíhající sbírku školních potřeb pro africké děti ve spolupráci s OS WONTANARA (sdružení pro rozvojovou spolupráci v Guineji), dále humanitární sbírku nepotřebných věci pro Diakonii Broumov. Další připravovanou akcí je účast na Vánočním jarmarku na náměstí J. Heřmana v Neveklově, který se koná 30. 11. 2013, tato akce je spojena s rozsvícením vánočního stromu. Studentská společnost zde bude prodávat maličkosti, výtěžek z celé akce bude poskytnut na dobročinné účely. Zároveň s DOORS vystoupí na jarmarku i nově vzniklá studentská kapela, která zazpívá a zahraje několik populárních písní.

Pokud se chcete dozvědět o společnosti více, navštivte facebookové stránky DOORS, popřípadě internetové stránky www.doors1.webnode.cz.