Neveklovští studenti v Německu

Německo Zobrazení: 4050

Mezi dny 14. a 19. března 2009 se uskutečnila druhá část výměny studentů OA Neveklov a studentů z gymnázia E. Strittmattera v německém městě Spremberg, které se nachází nedaleko od zemské hranice Braniborska a Saska. Celé akce se zúčastnilo sedm neveklovských studentů z druhých a třetích ročníků. Němečtí studenti očekávali českou návštěvu v sobotu odpoledne na nádraží.

Víkendová část pobytu proběhla individuálně v hostitelských rodinách a na pondělí, úterý a středu připravili němečtí partneři pro celou česko-německou skupinu velice zajímavý společný program. Studenti se zúčastnili exkurze v moderní hnědouhelné tepelné elektrárně, při řešení zapeklitého kvízu poznávali město Spremberg, měli možnost nakouknout do vyučovacích hodin na místním gymnáziu. Přičemž celé úterý byl program spojen i se souběžnou německo-kanadskou skupinou. Studenti ze všech tří zemí se sobě navzájem představili, následně se národní družstva utkala ve volejbalovém turnaji a po sportu všichni poseděli při společném večeru.Ve středu byl na programu celodenní výlet za poznáním Berlína.

Ve čtvrtek ráno ale přišlo smutné loučení ,při kterém nezůstaly leckteré oči suché. Napřesrok mají obě školy zájem v podobné formě spolupráce dále pokračovat a tak už dnes se mohou někteří studenti obou škol těšit na příjemný pobyt v sousední zemi.     

 

P3160021

 

P3170042

 

P3180088