Odborná praxe v Nizozemí - ZÁBAVNÝ PARK

 

ODBORNÁ PRAXE V NIZOZEMÍ – ZÁBAVNÝ PARK

P4100218

Byl před námi prodloužený velikonoční víkend a tak jsme na pátek naplánovaly návštěvu zábavního parku Efteling ve vesnici Kaatsheuvel. Park je vskutku obrovský a můžete zde najít například „Les pohádek“, kde se nachází spousta různých atrakcí - od spící Růženky ve věži přes Perníkovou chaloupku, Červenou Karkulku a Popelku až po nejrůznější skřítky a spoustu dalších pohádkových bytostí. Většina těchto pohádkových alegorií je inspirována pohádkami bratří Grimmů. Můžete zde vidět alespoň 32 tématických atrakcí, 8 horských drah a 2 vodní dráhy. P4100219

Strávily jsme v Eftelingu celý den společně s našimi holandskými kamarádkami a přesto nebylo možné vyzkoušet všechny zdejší atrakce. Za nejlepší považujeme samozřejmě největší horskou dráhu, která v parku je. Nekonečně dlouhá fronta sice odrazovala spoustu návštěvníků, avšak nás ne, a tak jsme si počkaly asi tři čtvrtě hodiny. Měly bychom se také zmínit o prapodivném pokoji který se kompletně změnil před vašima očima. Tato atrakce vás dokáže naprosto zmást a nevíte, co se v tu chvíli opravdu pohybuje. Představte si, že sedíte na lavici, která se začne lehce houpat a do toho se rozhoupává i celý pokoj a to v protisměru. Skutečně nevíte, co se s vámi děje. V závěru se všechny efekty uklidní a vy se nacházíte v úplně jiném pokoji.

Další zajímavostí je starověký hostinec, kterým jsme prošly až na velké noční náměstí, kde byla "řeka" a odtud všichni návštěvníci odjížděli. Nevěděly jsme co nás čeká, a tak byla atmosféra lehce a příjemně napnutá. Po vyplutí následovala cesta ve tmě. Všude kolem byla mlha a jediným světlem byla lampa na přídi loIMG_0091di. Doprovázel nás zvuk vodopádů a hned na to sráz kamsi dolů a rychlá jízda rovnou do jezera.

Nad popisem všech našich skvělých zážitků v Eftelingu bychom strávily ještě spoustu hodin a tak doufáme, že jsme vám dokázaly popsat a přiblížit alespoň ty úplně nejlepší.

Další fotografie z akce.