We work in Europe - 2009

Ostatní projekty Zobrazení: 3769

Jako už v minulosti, tak i letos v dubnu vyjede tříčlenná skupinka studentek ze 3.c vykonat povinnou praxi do zahraničí. Jejich výjezd bude finančně podpořen z programu  Leonardo da Vinci, který je jedním ze vzdělávacích programů Evropské unie. Tato třítýdenní stáž se uskuteční v Mgr. Frencken College v nizozemském Oosterhout.

Odborná náplň stáže je v plném souladu s curriculem školy a jejím cílem je přispět k přípravě našich studentů tak, aby se v plné míře uplatnili jako samostatní pracovníci v ekonomice. To dnes znamená mít nejen odborné znalosti, ale také patřičné vystupování, komunikační schopnosti, flexibilitu a zodpovědnost v práci. Důležitá je také schopnost umět se pohybovat v evropské kulturní a pracovní realitě.

Stejně jakov případě poslední obdobé aktivity je naším projektovým partnerem Mgr.Frencken College v nizozemském Oosterhout v Noord Brabant. Pro nás je výhodné také to, že se jedná také o relativně  odlehlý region, který se potýká s podobou problematikou jako Neveklovsko, ale nejdůležitější je, že všichni pracovníci MFC a to i pracovníci v administrativě jsou zvyklí na kontakt s mladými lidmi, na jejich požadavky a vždy jsou ochotni jim pomoci.

Pracovní náplní stáže bude opět spolupráce na přípravě a organizaci velké mezinárodní projektové aktivity "International Week", které se zúčastní asi 200 mladých lidí z různých evropskych zemí. Příprava a realizace takového setkání je administrativně i organizačně velmi náročná a navíc je zapotřebí včas připravit v odpovídajícím množství i odborné materiály pro účastníky setkání. První dva týdny se naši stážisté  budou především věnovat právě administrativní a organizační práci. V době samotného setkání budou pracovat jako hostesky a informační služba.

Tři statečné dívky jsou na pracovní stáž v Nizozemsku řádně připraveny a tak už nezbývá než přát jim hodně štěstí a aby tato pracovní zkušenost pro ně byla stejně příjemná a přínosná jako pro předcházející skupinu.