administrative docsadministrative docs

Zpráva z praxe na Českém svazu biatlonu a na Sportovním gymnáziu v Jablonci n.N.

Ve dnech 18. května - 28. května 2015 se uskutečnila sportovně - ekonomická praxe, které se zúčastnila skupina pěti studentů tříd 3. B a 2. A Obchodní akademie Neveklov, obor Ekonomika a podnikání se zaměřením na Sportovní management. Naším nadřízeným byl po celou dobu praxe náš pan učitel Bc. Matěj Rašovský.

Praxe se konala na Českém svazu biatlonu v Praze a na Gymnáziu Dr. Antona Randy v Jablonci nad Nisou. V Praze jsme poznali činnost Českého svazu biatlonu.  V Jablonci nás zajímali veškeré činnosti sportovně zaměřeného Gymnázia Dr. Antona Randy.

První týden studenti strávili na Českém svazu biatlonu v Praze, kde plnili práci danou svými nadřízenými. Náplň dalších dnů tvořilo řazení evidence závodníků. Naučili se pracovat v programu na počítači pro vytváření členských kartiček, fakturovaní, práce ve skladu a kontrolování faktur.

Druhý týden trávili studenti  v Jablonci nad Nisou, v Gymnáziu Dr. Antona Randy. Přínosem pro ně bylo především zjistit, jak funguje čtyřleté studium se zaměřením na různá sportovní odvětví. Celý týden se studentům věnoval známý trenér a otec Gabriely Soukalové pan Karel Soukal. Studenti byli ubytování v ubytovně v blízkosti Gymnázia Dr. Antona Randy, kde si vyzkoušeli  pravidelné tréninky českých biatlonistů. Využívali vysoce vybavený sportovní areál Gymnázia Dr. Antona Randy a ve volném čase poznávali kulturní a sportovní vyžití města Jablonec.

Daniel Škoula, student 2. A. Obchodní Akademie Neveklov