Exkurze v Marsu Poříčí

Naše třída 2.B dne 14.6. 2012 vyjela na exkurzi do firmy Mars a Wrigley v Poříčí, kde se vyrábí potravinářské výrobky značek Mars, Snickers, Twix, M&M’s, Orbit, Whiskas, Pedigree, a podobně.

Jakmile jsme dorazili na místo, dostali jsme vizitky.  Uvnitř firmy jsme byli přivítáni a dále provázeni vedoucím personalistou panem Tardovským.

Exkurze byla rozdělena na dvě části. První část se odehrávala v zasedací místnosti, kde nám byla předvedena prezentace o vzniku firmy, o jejích výrobcích a hlavních znacích.

Následně jsme byli poučeni o bezpečnosti a chování při prohlídce výroby, která byla druhou částí naší exkurze. Nejprve jsme se rozdělili do dvou skupin, poté jsme se museli řádně ustrojit do plášťů, dlouhých kalhot, pevných bot, sítěk na vlasy, helem a ochranných brýlí. Ti, co měli vousy, si museli vzít i roušky. Poté jsme se vydali na cestu. U vchodu do výroby jsme si umyli a vydezinfikovali ruce a vkročili skrze dveře dovnitř. Zde jsme mohli vidět, jak vznikají výrobky Skittles a Starburst.

Výroba jednoho produktu je velice složitá, ale organizace celého výrobního procesu je precizně naplánována. Zásobování a skladování probíhá metodami JUST-IN-TIME a FIRST IN, FIRST OUT.

Po procházce výrobním prostorem jsme se přesunuli nazpět do zasedací místnosti, kde jsme se odstrojili a byly nám zodpovězeny naše dotazy. Nakonec jsme se rozloučili a i některé jejich produkty jsme obdrželi s sebou domů na ochutnání.

Celá naše exkurze ve firmě  Mars a Wrigley skončila a rozešli jsme se domů.

Tato exkurze byla velice zajímavá.  Poznali  jsme zde spoustu nových věcí. Myslím si, že za všechny můžu říct, že se nám tato exkurze moc líbila.