Coca-Cola

Jako žáci Obchodní akademie Neveklov, třída II.A, jsme 17. února 2012 jeli na exkurzi do Prahy, firmy Coca-cola HBC. Sraz jsme měli před budovou, kde jsme čekali až nás vyzvou ke vstupu.. Nejprve jsme se posadili do sálu, kde nám promítli video. Na cestu jsme si mohli vzít jakýkoliv nápoj z chladničky v předsálí a ochutnat, co všechno se v pražském závodě vyrábí.

Ve videu bylo spoustu zajímavých věcí z historie Coca-coly. Viděli jsme kdo, kdy a kde vyrobil tento vynikající nápoj poprvé a za jakých okolností vznikl. Řekli nám z čeho se nápoj skládá až na „tajný recept“, který zná jen několik lidí v Americe, odkud Coca-cola pochází a odkud se rozšířila do celého světa.

Bulharská    Čínská    Thajská    Arabská

Po shlédnutí videa jsme se převlékli do ochranného úboru, což byla vesta, plášť, brýle a čepice. V úboru jsme šli do výroby, kde jsme viděli výrobní linky i automatizované sklady. Naši pozornost upoutal například stroj na „nafukování“ láhví a další výrobní automaty. Dověděli jsem se důležité informace o synchronizaci práce a zásadách pracovních postupů.

Na konci prohlídky jsme si svlékli ochranný oděv a ochranné pomůcky, s tím, že jsme si plášť a čepici na jednorázové použití mohli nechat a odvézt domů. Také nám domů dali jednu láhev Coca-coly. Spokojení a s úsměvem na tváři jsme se rozloučili a odjeli.

Coca-cola

Je nejoblíbenějším nápojem na světě,
skoro každý ho pije při každém výletě.

Nemá žádné procento alkoholu,
lehce s ním uděláte autoškolu.

V obchodě ho poznáte i poslepu,
někdo vám ho natočí při výčepu

V létě osvěží tělo, mysl i duši,
někteří si ho objednají i k suši.

Pro lidstvo je nejlepší nealkoholický nápojem.
Při sblížení s osobou, je fantastický nábojem.