Neveklovský datel

Inf. technologie a pís. a el. komunikace Zobrazení: 3041

Ve čtvrtek 28. listopadu se sjeli do neveklovské obchodní akademie studenti z okolních základních škol, aby si zasoutěžili v základech ovládání PC a zároveň si prohlédli prostředí školy.

Zahájení bylo v aule školy v 8 hodin ráno, kdy soutěžící v našich i dvou dalších paralelně probíhajících soutěžích (v oboru ekologie a v oboru stavebnictví) na půdě školy přivítala paní ředitelka Mgr. Soňa Veisová.

Naše soutěže začaly zpracováním textu a úpravou wordovského dokumentu. Po krátké přestávce dostali žáci jiné soubory, tentokrát v programu ZAV, na kterých před zraky svých učitelů předváděli, jak rychle a přesně dokážou psát a plnit úkoly, které jsou zaměřené zejména na hbitost prstů a koordinaci práce na klávesnici. Jejich postup byl přenášen pomocí dataprojektoru. Po třicetiminutové práci devítinásobná mistryně světa v psaní na klávesnici Ing. Helena Zaviačičová předvedla soutěžícím i našim studentům její exhibiční psaní. Potom následovala prohlídka školy a domova mládeže.

Mezitím byly vyhodnoceny soutěžní práce, sestaveny výsledkové listiny a připraveny diplomy a ceny pro obě soutěže. -Ve zpracování textu se na předních místech umístili: 1. Eliška Peprníčková (ZŠ Bystřice), 2. - 3. Tomáš Rada (ZŠ Neveklov) a Tereza Starečková (ZŠ Čechtice), 4. Jakub David Mráz (ZŠ Čerčany), 5. Marie Hubková (ZŠ Čechtice). V ovládání klávesnice jsme získali tyto výsledky: 1. Karolína Hvězdová (ZŠ Bystřice), 2.-3. Filip Tomíček (ZŠ a MŠ Na Karlově, Benešov) a Eliška Peprníčková (ZŠ Bystřice), 4. Vojtěch Holada, 5. Eva Picková (oba ZŠ a MŠ Na Karlově, Benešov), 6. Barbora Lohrová (ZŠ Čechtice). Z každé školy dostal žák, který se umístil nejlépe, ještě bezplatný výukový program ZAV. O výsledcích informoval pan Zaviačič i ve své internetové škole.

Několik fotografií najdete v naší galerii.