Setkání studentů OA Neveklov se zástupci Pioneer Investments

19. ledna 2012 k nám na Obchodní akademii Neveklov zavítali zástupci původně americké firmy Pioneer Investments. Tato společnost se zabývá investičním řešením pro podniky i fyzické osoby. Studentům čtvrtého ročníku přijeli přednášet o možnostech investování a ekonomické krizi, která zasahuje každého z nás.

            Když jsme přišli do třídy, čekaly na nás propagační předměty zmiňované firmy, které nás potěšily a rozesmály zároveň. Prezentoval nám dlouholetý zástupce firmy, který je podle všeho jedním z největších odborníků z Pioneer Investments.

Prvním bodem byla prezentace v elektronické podobě s velmi živým komentováním přednášejícího. Dozvěděli jsme se o hospodářské krizi, o příčinách a důsledcích tohoto zásadního tématu a také o investování do majetku, cenných papírů, drahých kovů, fondů a ostatních věcí. V průběhu přednášky nás obdarovávali věcmi s logem firmy, které ovšem nebyly zadarmo. Získali je ti studenti, kteří správně odpovídali na zadávané otázky z oblasti investování.

 Následovala vědomostní hra. Rozdělili jsme se do týmů podle řad, ve kterých sedíme, a mohlo se začít. Některé odborné pojmy jsme věděli již z hodin ekonomiky, jiné jsme museli tipovat. Vítězové si získali další dary, ale všichni si odnesli nové vědomosti a zajímavé informace, které se nám budou jistě hodit, a to nejen u maturity.