Soutěžní den na Obchodní akademii Neveklov

Ve čtvrtek 28.11.2013 proběhl na Obchodní akademii Neveklov již čtvrtý ročník soutěže „Navrhni si svůj dům". Tato soutěž je určena pro žáky devátých tříd ze základních škol Neveklovska. Soutěže se účastnilo 17 dvoučlenných družstev ze základní školy z Čechtic, Čerčan, Poříčí nad Sázavou, Postupic, Stříbrné Skalice, Vlašimi a Neveklova.

Úkolem soutěžících bylo navrhnout a nakreslit půdorys vysněného domu, ve kterém by chtěli jednou bydlet. Motto soutěže bylo „fantazii se meze nekladou", takže kromě místností běžných v obytných budovách, mohli účastníci navrhnout i velkorysé prostory pro využití svého volného času.

Soutěžní výkresy byly vypracovány barevně a v přibližných měřítcích. Všechny práce letošního ročníku byly velmi nápadité a pečlivě vypracované. Účastníci soutěže poté měli možnost vyzkoušet si práci s grafickým programem AutoCad za pomoci žáků III.B OA Neveklov.

Na prvním místě se umístili žáci ze základní školy v Poříčí nad Sázavou – Tomáš Hančl a Martin Vurm, druhé místo obsadilo družstvo z Čechtic – Klára Veselková a Erik Voňka a na třetím místě skončilo družstvo z Neveklova –Kryštof Finda a Jiří Polcar.

Nejlepší práce byly odměněny diplomy, účastnickými listy, medailemi a sladkou odměnou v podobě perníkových chaloupek. Rovněž ostatní účastníci obdrželi účastnický list a malou perníkovou odměnu.

Několik fotografií najdete v naší galerii.