OA Neveklov úspěšně dobývá další mety

Celostátní soutěž Finanční gramotnost vyhlašuje MŠMT ČR. Je určena pro žáky 2. stupně základních škol (I. kategorie ZŠ) a všech typů středních škol (II. kategorie SŠ). Soutěží se
v oblasti teoretických a praktických znalostí z finanční gramotnosti.

Cílem soutěže je motivovat žáky k tomu, aby se více orientovali v problematice peněz, domácích rozpočtů, ochrany spotřebitelů, cen a dalších. Finančně gramotný žák je schopen odpovědně spravovat svůj osobní rozpočet, orientovat se ve finančních záležitostech a umí se bránit i předlužení.

Soutěž probíhala od 18. 1. 2011, kdy byla zahájena školní kola, do soutěže bylo přihlášeno přes 300 škol. Zájem o soutěž je tedy obrovský.

Je čtyřkolová -  školní, okresní a krajská kola probíhají elektronickou formou prostřednictvím webových stránek, celostátní kolo bude probíhat prezenční formou v Praze.

Ve školním kole bojovali žáci samostatně. Z každé zúčastněné školy postupovali do dalšího –okresního kola 3 nejlepší, hodnotil se počet správných odpovědí a čas.
Za Obchodní akademii Neveklov se do dalšího probojovali:
Ondřej Skopec (3.r.), Miroslav Skřepský (3.r.) a Tobiáš Trusina (4.r.).
V okresním kole zvítězili a porazili takové..   rivaly, jako Obchodní akademii Vlašim (lepším časem), Gymnázium Benešov a další…

Tento tým tedy postupuje do kola krajského, které probíhá 8. 4. – 18. 4. 2011