Obchodní akademie se zaměřením na cizí jazyky neztrácí s gymnázii krok

Stalo se již tradicí, že v jazykových soutěžích středoškoláků obsazují vítězné příčky studenti gymnázií. O to více nás těší, že jim poslední dobou dokáží konkurovat i naši studenti.

15OlympiadaNej11. 2. 2015 se na Obchodní akademii Neveklov konalo okresní kolo Soutěže v německém jazyce, kterého se zúčastnilo ve 3 kategoriích celkem 18 soutěžících. Ti absolvovali 2 části soutěže – poslech s porozuměním a konverzační část se členy poroty.

Nás nejvíce zajímaly výsledky kategorie IIIA, kde se utkali studenti středních škol okresu Benešov a kde jsme měli své zástupce: Sabinu Hruškovou a Kateřinu Vomastkovou ze 3.A. Přestože 1. a 2. místo obsadili studenti z Gymnázia Benešov a z Gymnázia Vlašim, Sabina se umístila hned za nimi jen s nepatrnou bodovou ztrátou. Katka skončila na 6. místě. Poslechovou část zvládla obě děvčata dokonce nejlépe ze všech zúčastněných středoškoláků, což jistě potěšilo jejich vyučující německého jazyka Mgr. Barboru Votrubovou.

Celkově vysoký počet účastníků ze středních, ale už i ze základních škol značí vzrůstající zájem o studium němčiny a potvrzuje, že na současném pracovním trhu je znalost dalšího cizího jazyka běžným požadavkem. Nejčastěji jím po angličtině bývá právě německý jazyk.

Děkujeme našim studentkám za vzornou reprezentaci školy a přejeme jim mnoho úspěchů v dalším studiu i v osobním životě.