administrative docsadministrative docs

Kurz běžeckého lyžování

Ve dnech 20.1. - 25.1. 2024 se žáci druhého a někteří žáci třetího ročníku oboru Ekonomika a podnikání - sportovní management zúčastnili kurzu běžeckého lyžování v Harrachově.

Během něj měli skvělou příležitost zlepšit se nejen na běžkách, ale také mohli vylepšit svoji kondici, rozvíjet mezi sebou přátelství a prožít společně skvělé chvíle. Kurz pomohl v růstu a zrání, protože se museli vyrovnat s novými výzvami a naučit se spolupracovat jako tým. Zahájili jsme nácvikem a trénováním základních prvků běžeckého lyžování, následně proběhlo rozřazování do skupin podle výkonnosti a dovedností. Pokud jde o běžecké trasy, Harrachov jich nabízí širokou škálu. Na každé jsme si mohli vyzkoušet něco nového, ať už šlo o klasiku nebo bruslení, různé hry a závody. Přestože je Harrachov krásné místo pro trénink, vydali jsme se i do nedalekého Polska. Senzačně upravené trasy v Jakušicích, nádherné počasí, sluníčko. Během občerstvovací pauzičky příjemné posezení u restaurace s výhledem na zasněženou krajinu.

Nejen přes den, ale také večer bylo o zábavu postaráno. Mohli jsme se zdokonalit, někteří se však teprve učili, nanášet a roztírat běžkařské vosky.

Celý kurz jsme si moc užili a doufáme, že si ho stejně užijí příští rok i naši mladší spolužáci.

Několik obrázků v naší fotogalerii.

24kbl harrachov